How to guides

Fjern alger på træterrassen

En grundig rengøring med Trip Trap Møbel- og Terrasserens er løsningen.

En træterrasse er meget sårbar over for det danske klima og kan hurtigt få et kedeligt og gråligt udseende, hvis den ikke rengøres løbende.

Alger, mos og skimmel sætter sig nemlig i træet og holder på fugten. Dette forårsager ikke kun en utrolig glat overflade, men er også direkte skadeligt for træet på sigt, da risikoen for råd og svamp øges.

Traditionelle rengøringsmidler gavner ikke træ

Det gælder om at rengøre træterrassen grundigt, men skånsomt. Det er derfor vigtigt ikke at vælge de billige og lette løsninger og produkter, som allerede står hjemme i skabet. Her tænker vi specifikt på højtryksrensning, algefjerner, sulfo og klorin, som kan være direkte skadelige for træet.

Selvom højtryksrensning er en hurtig og tilsyneladende yderst effektiv rengøringsmetode, så har den på ingen måde en gavnlig effekt på træ. Ikke nok med at vandet vil trænge dybt ned i træet og øge risikoen for fugtskader, så kan metoden også ødelægge træfibrene og derved skabe en noget ujævn overflade, som er meget mere sårbar over for snavs og alger end tidligere, da træet efterlades helt åbent.

En algefjerner er udviklet til kun at fjerne alger, hvilket betyder, at alt skidt og snavs fortsat er at finde på træoverfladen.

Sulfo er udviklet til indendørs brug, hvor der findes en helt anden type snavs end ude i det fri. Sulfo kan således fjerne den overfladiske snavs, men ikke den mere ’alvorlige’ snavs på terrassen, som alger, misfarvninger og gammel olie.

Klorin kan rense og blege træoverfladen, men det kan ikke fjerne alle de olierester, som er nødvendige at få væk. Klorin kan heller ikke bruges til at give træet dets naturlige farve tilbage. Endelig er klorin som bekendt heller ikke et miljøvenligt rensemiddel.

Nem og effektiv rengøring af træterrassen

Det er altså vigtigt, at spareiveren ikke tager over, når terrassen skal rengøres. Investér i stedet et par ekstra kroner i en specialudviklet udendørs trærens, som har præcis den effekt på træ, som er nødvendig:

At den rengør overfladen skånsomt og fjerner snavs og gamle olierester, og samtidig sørger for at træet tager godt imod olien.

Til netop dette formål har vi udviklet Trip Trap Møbel- og Terrasserens, som fjerner den slags snavs, som træterrasser typisk udsættes for herhjemme.