How to guides

Guide til vask og pleje af dit trægulv

Dit gulv fortjener den helt rette rens og gulvpleje, så det forbliver smukt og holder i mange år. Uanset om dine trægulve er lakerede, olie eller sæbebehandlede., så kræver det den helt rigtige rengøring pleje og vedligehold. Bliv klogere på hvordan du gør lige her.

Hvilken betydning har det helt præcist, om trægulvet er lakeret, sæbebehandlet eller oliebehandlet? Og hvad nu hvis overfladen er af vinyl eller laminat? Hvilke produkter skal jeg vælge i de forskellige situationer?

Når man snakker gulvvask og gulvpleje, så har overfladebehandlingen på dine gulve rigtig stor betydning for valget af produkter. Det er altså ikke lige meget, hvilke produkter du vælger at rengøre, vaske og pleje dine vinylgulve, laminatgulve eller trægulve med.

Anvend ikke universalrengøringsmidler til rengøring af dit trægulv

Der er desværre mange, der vælger universalrengøringsmidler til rengøring og vask af deres trægulve. Dette er især et uheldigt valg i forbindelse med olie- og sæbebehandlede trægulve, da disse produkter er udviklet til at opløse fedt. De vil derfor affedte overfladen og i værste tilfælde opløse noget af olien eller sæben, som vil gøre trægulvet særdeles sårbar over for slid og snavs.

Problematikken er dog en smule anderledes i forbindelse med lakerede trægulve. Hvor Trip Trap Laksæbe har den egenskab, at den fylder små ridser og huller ud med sæbe, opbygger et universalrengøringsmiddel på ingen måde et plejende lag og gavner derfor ikke plejen af lakerede trægulve når du vasker dit trægulv.

Nem gulvvask med Trip Trap sæber

Vores Trip Trap plejeprodukter og sæber, derimod, er specialudviklede til de forskellige typer gulve for at sikre, at de beskyttes på bedste vis samt forbliver smukke og holdbare. Produkterne skaber altså ikke blot smukkere og renere gulve, men øger også glæden ved at eje gulvene.

Fordelen ved at vaske og rengøre dine trægulve med Trip Trap-sæber er, at gulvene får en mere slidstærk og resistent overflade. Dette skyldes, at sæberne efterlader et usynligt, åndbart og mikroskopisk sæbelag på overfladen, som suger al skidt og snavs til sig. Ved næste sæbevask opløses den eksisterende sæbe på overfladen og et nyt plejende sæbelag dannes. Trip Trap-sæberne er derfor velegnet til hyppig rengøring dit trægulv, da sæbelaget hele tiden holdes på et minimum.

Rengøring og pleje af oliebehandlede trægulve

En overfladebehandling med olie er karakteriseret ved, at olien trænger dybt ned i træet og mætter porrerne, hvilket resulterer i en meget stærk overfladebehandling, som styrker træet indefra. For at bevare gulvets styrke og modstandsdygtige overflade, er det vigtigt at rengøre gulvet med plejende sæbe. På den måde forlænges holdbarheden på både gulvet og olien.

Vi anbefaler her Trip Trap Natursæbe, som er velegnet til den løbende rengøring af olierede trægulve. Sæben, som er baseret på naturlige stoffer som soyafedt og kokosfedt, trænger dybt ned i træet og efterlader samtidig en mikroskopisk, åndbar sæbefilm på overfladen, som beskytter træet mod slid og snavs.

Vi anbefaler at supplere rengøringen og vasken af olierede trægulve med Trip Trap Oliesæbe ca. hver 4. gang. Oliesæben rengør og tilfører gulvet lidt ekstra olie, som trænger ned i træet. På den måde bevares træets naturlige glød.

Rengøring og pleje af lakerede trægulve

Lakerede trægulve er meget populære, da de er nemme at rengøre og vedligeholde. Dette skyldes, at lakken lægger sig som en hinde oven på træet, som skaber en meget slidstærk og glat overflade. Regelmæssig og korrekt rengøring af lakerede trægulve er derfor altafgørende, hvis du vil have glæde af den lakerede overflade så længe som muligt.

Trip Trap Laksæbe er ideel til rengøring af alle lakerede trægulve. Sæben fjerner effektivt skidt og snavs fra gulvet uden at påvirke selve lakken på overfladen. Sæben efterlader heller ingen sæbefilm på overfladen og er derfor velegnet til overflader, der kræver hyppig vask, f.eks. køkkengulve.

Trip Trap Laksæbe kan også bruges til rengøring og vask af lakerede korkgulve.

Rengøring og pleje af vinyl- og laminatgulve

Vinylgulve og laminatgulve er blevet utrolig populære, da de holder længe og er nemme at rengøre. Det er dog vigtigt at rengøre og pleje disse typer gulve med produkter udviklet til at beskytte overfladerne samt bevare deres smukke, originale look.

Den bedste måde at bevare gulvenes smukke, skinnende look på er ved at rengøre gulvene med Trip Trap Laksæbe, som er specielt udviklet til rengøring og vask af vinyl- og laminatgulve. Sæben fjerner effektivt skidt og snavs og efterlader ingen sæbefilm på overfladen, hvilket gør den ideel til hyppig rengøring af gulve med meget brug og slid, f.eks. entreer eller gange.

Trip Trap Laksæbe kan også anvendes til linoleum, malede overflader samt ikke-sugende overfladebelægninger, som f.eks. klinker.

Rengøring og pleje af sæbehandlede trægulve

Sæbehandlede trægulve er populære i Skandinavien, da de passer perfekt ind i den lyse og naturinspirede indretningsstil. Disse trægulve er robuste og tåler rigtig meget, og så er de samtidig nemme holde.

Produktet, vi anbefaler til rengøring af gulvene, er Trip Trap Natursæbe. Da sæben har et meget højt tørstof indhold er den ideel til både grundbehandling, vask og vedligeholdelse af sæbebehandlede gulve, da den både rengør og beskytter træet på én og samme tid. Ved hver vask fjerner sæben snavs og opløser det tidligere sæbelag, mens der dannes en ny mikroskopisk, åndbar sæbefilm.

Gode råd til vask og pleje af trægulve:

  • Brug altid to spande, når du vasker gulv: én spand med sæbevand og én spand med rent vand. Spanden med rent vand bruges til at skylle kluden eller moppen op i, når du har tørret sæbevandet op. På den måde undgår du, at gulvets overflade får et gråt skær, som egentlig skyldes beskidt vaskevand.
  • Trægulve skal udsættes for så lidt fugt som overhovedet muligt. Anvend derfor en hårdt opvredet klud eller moppe.
  • Anvend en swep mop / gulvmoppe i bomuld til rengøring af trægulve. Mikrofiberklude har nemlig en let slibeeffekt, som kan skade gulvets overfladebehandling.